Bitcoin Back In Range After Dipping Under $10k – Where Are The Bulls Headed?

De crypto-markt is geen plaats voor de zwakkeren. Het nieuwe of onbewuste van dit feit werd vorige week een harde les gegeven. Dit kwam toen de markt op een flitsende crash stuitte, veroorzaakt en geleid door Bitcoin. In een klassieke opzet begon het allemaal al uren na het toppen van $12K, met berichten dat de Japanse autoriteiten de kantoren van Bithumb hadden overvallen.

Dit is een van ’s werelds grootste cryptobeurzen en toonaangevende beurzen in Japan. Dit leidde tot massale FUD en de investeerders begonnen met de paniekverkoop.

Dit werd verder versneld, want toevallig gingen Coinbase en Binance ten onder toen Bitcoin Lifestyle werd gedumpt. Hoewel Binance CEO CZ heeft verklaard dat dit een toeval was van Binance, hebben velen lang gespeculeerd dat dit een tactiek is die door beurzen wordt gebruikt tijdens gewelddadige koersbewegingen, waardoor handelaren worden verhinderd om posities te verlaten of in te nemen en hun winst te vergroten als klanten worden geliquideerd.

De topspeler die net een kritische weerstand had geraakt, werd in een neerwaartse spiraal teruggestuurd. Vanaf een hoogte van $11K, in een kwestie van uren, was de asset weer onder de $10.500.

Net onder deze steun bood een geweldige koopmogelijkheid met de meeste stieren die gebruik maken van het voordeel en als gevolg daarvan, het ensceneren van een rebound. Het huidige bereik (en vooral omdat het rond de $10K aansterkt) blijft gevoelig voor vooral negatief nieuws.

Stieren terug in controle

Met Bitcoin dat zich met succes boven de steun verheft, lijken de stieren weer de controle te hebben. Hun doelwit is nog steeds doodgegooid op de $12K als steun op de lange termijn. Gelukkig kan het naderen van dit niveau makkelijker zijn na een dergelijke korting op woensdag. Helaas zullen speculanten ook meer kans hebben om op deze top te dumpen.

Een enorme trigger is nodig om de digital asset rally ver boven de $12K te zien om een stimulans te geven voor verdere aankopen, wat uiteindelijk zal leiden tot het instellen van steun boven dit niveau. Elke onzekerheid en besluiteloosheid rond deze positie zal de asset weer onder dit niveau brengen.

Op de lange termijn ziet Bitcoin er echter nog steeds solide uit met de dollar die is ingesteld voor een verontrustende toekomst. Recente gegevens tonen aan dat het Amerikaanse tekort dit jaar een record van meer dan $3T heeft bereikt. Dit maakt het voor de meeste mensen duidelijk waarom ze uit de dollar moeten stappen en wat Bitcoin als een heg moeten krijgen.