Bitcoin-trendanalyse – Hoe BTC/USD met $17.700 alles verandert

De bullish Bitcoin-trend heeft voor het eerst sinds 2017 $17.000 op de BTC/USD-grafiek gedrukt. Zowel handelaren als beleggers vieren de mijlpaal die de crypto-koning opnieuw tot een geloofwaardige, echte aanwinst maakt. Begin september zag de bullish rally dat de prijs $18.483 high niet in de stemming is om op elk moment snel af te zwakken.

Herinneringen aan de crypto crash van 2017 zijn nog vers in ieders geheugen. Geen wonder dat de huidige parabolische trend wordt vergeleken met de ICO-uitbundeling van 2017 door veel crypto-analisten. Er zijn echter tal van fundamentele en technische verschillen in zowel de stierenloop. Van BTC-walvissen en grote institutionele beleggers en technische ondersteuning, onderscheiden verschillende aspecten de huidige Bitcoin Revolution trend.

De hysterie van 2017 ontbreekt – Een heel nieuw technisch balspel

De huidige parabolische Bitcoin-trend is uniek en veel volwassener dan de hysterie van 2017. De prijs daalde naar een dieptepunt in september en nam daarna weer toe. De kortetermijnhandelaren die winst boekten, betraden de markten opnieuw op een lager niveau. Deze trend is het kenmerk van de huidige Bitcoin-trend – elke dip heeft geresulteerd in meer accumulatie door de stieren.

In het tijdsbestek per uur kan de trend zigzaggend en stagnerend lijken. Maar de algemene daggrafiek heeft een duidelijk bullish patroon dat na elke dip naar voren komt. De opnieuw opduikende stierencyclus is duidelijk zichtbaar in elke cyclische rally. Toen BTC/USD onder de parabool zakte, betekende de resulterende periode dus een hernieuwde opleving.

Wanneer Bitcoin de parabool overtrof, is de volgende berencyclus uiteindelijk veranderd in een vermomde zegen. Er zijn momenten geweest dat er een significante correctie in de prijs is geweest. In het meest recente voorbeeld bleef de prijs boven de $16.000, ondanks de kleine dips in de grafiek.

De $16.000 ondersteuning is de sleutel tot de huidige Bitcoin-trend

Er is een sterke veerkracht in de huidige Bitcoin-trend om de $16.000 steun te verdedigen. Met $16.000 werd het fort beschermd door de stieren, die onmiddellijk te hulp schoten als de prijs te laag was. Het eenvoudige voortschrijdende gemiddelde van $15.800 is het steungebied.

De laatste rally is gebouwd op dit sterke fundament. Elke kortetermijncorrectie op de uurkaarten is goed aangepakt door de steun op het $16.000 niveau. Toen BTC/USD $17.000 overstak, stonden de beren te wachten op het boeken van winst, waardoor de prijs naar het $15.500 niveau werd verlaagd. Toch herstelde de prijs zich snel aan de handelaar in de buurt van $16,150 regio en veranderde dit micro-barish evenement in een koopmoment.

Enorme volumes drijven het onderliggende momentum van BTC walvissen en grote institutionele beleggers aan. Het meedogenloze kopen betekent dat er geen dipsausje wordt gemaakt als de stieren hun reserves aanspreken om de koopactie gezond te houden. Het optimisme draagt bij tot het negeren van de overbought technische indicatoren die rode signalen afgeven.

Met een euforische stijging van de BTC/USD-prijs komen er duidelijke stierentekenen uit de huidige stiercyclus. Volgens IntotheBlock is ongeveer 99 procent van de adressen met Bitcoin nu winstgevend. Nu de Bitcoin-prijs de grens van $20.000 nadert, zal binnenkort bijna 100 procent van de BTC-adressen winstgevend zijn. Dit betekent echter ook dat investeerders en handelaren winst kunnen boeken op een hoger niveau, met als hoogtepunt een terugtrekking.

Bitcoin overleefde de verkoop van walvissen

De walvissen maken al sinds het begin van de BTC-rally begin augustus deel uit van de huidige BTC-rally. Zowel grote institutionele beleggers als Bitcoin-walvissen hebben bij elke dip enorme hoeveelheden gekocht. Dus, toen de prijzen 17.000 dollar raakten, was er een tendens om winst te boeken. Als gevolg daarvan was er aanzienlijke druk op het BTC/USD-paar, wat lichte schommelingen in de prijs veroorzaakte.

Ondanks de immense verkoopdruk overleefde de Bitcoin-prijs de turbulentie. De recente prijsstijging van meer dan $18.000 suggereert dat de walvissen niet alleen winst boekten, maar ook long posities bouwden. De prijs werd relatief gezien niet beïnvloed door het boeken van winst op korte termijn. De korte orders werden snel gedrukt door de prijsstijging, en short-sellers bleven achter.

Lange termijn bullish Bitcoin-trend is in het spel – Short handelaren pas op
Als men de dagelijkse BTC/USD-kaart bekijkt, is het moeilijk om niet opgewonden te raken. De parabolische Bitcoin-trend heeft de hoop aangewakkerd dat de Bitcoin-prijs spoedig $20.000 zal raken en nieuwe hoogtepunten van alle tijden zal raken. De euforische run is nog lang niet voorbij en de uitbundigheid zal waarschijnlijk voortduren tot het einde van december. Bovendien heeft de geschiedenis bewezen dat december een goede maand is voor cryptokringen.

Overbundeling kan echter de ‚Krypton‘ zijn voor deze rally. Hoewel milde correcties de hitte van deze rally hebben weggenomen, moet het paar nog een fatsoenlijke correctie zien om de wekelijkse technische indicatoren af te koelen. Analisten bereiden een doemscenario voor Bitcoin voor, maar het duo heeft zich tot nu toe van dergelijke voorspellingen ontdaan. De euforie in de markt is zo groot dat contrarian traders de afgelopen weken vele malen zijn gekwetst.

Critici zullen altijd twijfelen aan de geloofwaardigheid van een snelgroeiende asset. Maar deze Bitcoin-trend presenteert een geheel nieuwe benadering van crypto-beleggen en is anders dan in 2017.